4+1 Ιδέες για το μπάνιο

4+1 Ιδέες για να βάλετε το μάρμαρο στο μπάνιο σας

4+1 ιδέες για το μπάνιο. Το μάρμαρο εντυπωσίασε τον άνθρωπο από τη στιγμή της ανακάλυψης του, λόγω της «μαρμαρυγής», του λαμπυρισμού που δημιουργεί στα νερά του. Από εκεί πήρε και το όνομά του.

Από την αρχαιότητα, χρησιμοποιήθηκε σε σημαντικές κατασκευές, όπως σε ναούς, δημόσια κτήρια και γλυπτά. Σήμερα, είναι από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού, λόγω της κομψότητας και της ανθεκτικότητάς του, των φυσικών χρωμάτων και της αίσθησης ηρεμίας και χαλαρότητας που προσδίδει στο χώρο.

Από την επένδυση δαπέδου ή ολόκληρων τοίχων, μέχρι τις μικρές μαρμάρινες πινελιές, όπως ρολόγια τοίχου ή γλάστρες από μάρμαρο, το λαμπερό ορυκτό, εισέρχεται όλο και πιο δυναμικά στη διακόσμηση χώρων. Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους χώρους που μπορούμε να μεταμορφώσουμε με τη χρήση μαρμάρου.

Δείτε παρακάτω πώς:

1.Λεπτομέρειες από μάρμαρο

Στο συγκεκριμένο μπάνιο, έχουν επιλεχθεί μαρμάρινοι νιπτήρες και μαρμάρινη μπανιέρα σε ένα αρκετά επιβλητικό μέγεθος. Το μάρμαρο, σε συνδυασμό με το γυαλί που υπάρχει στο χώρο, προσδίδει μια αίσθηση φυσικότητας, ενώ οι μεταλλικές όψεις που υπάρχουν στον χώρο δένουν αρμονικά, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τον χώρο.

2.Έντονη Αντίθεση

Για τους λάτρεις των αντιθέσεων, μια πολύ καλή επιλογή είναι η χρήση σκούρου μαρμάρου. Εδώ έχει επιλεχθεί ένα μάρμαρο που εμπεριέχει ανοιχτόχρωμα «νερά», με αποτέλεσμα να ηρεμεί το σκούρο χρώμα και να δένει αρμονικά με το καθαρό λευκό που έχει χρησιμοποιηθεί στη μπανιέρα, τον νιπτήρα και τους τοίχους.

3.Ανοιχτά χρώματα

Το λευκό μάρμαρο έχει υπάρξει ανέκαθεν μια αγαπημένη επιλογή. Δίνει την αίσθηση καθαριότητας στο χώρο, ενώ αντανακλά το φως περισσότερο από οποιοδήποτε χρώμα και αναδεικνύει τις λεπτομέρειες. Μπορεί να συνδυαστεί με απαλά γήινα χρώματα για να μην κουράζει το μάτι.

4. Μοντέρνο design

Η πιο πρόσφατη τάση στο μάρμαρο είναι οι πράσινες αποχρώσεις. Από ανοιχτό πράσινο μέχρι βαθύ σμαραγδί, η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος θα δώσει μια πρωτότυπη άποψη στο μπάνιο σας. Εδώ, έχει συνδυαστεί με καφέ λεπτομέρειες, δίνοντας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε δάσος.

5.Γκρι: διαχρονικά κλασικό

4+1 ιδέες για το μπάνιο. Από αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει το γκρι μάρμαρο. Από μικρές λεπτομέρειες μέχρι μεγάλες επιφάνειες, μπορεί να αναδείξει οποιονδήποτε χώρο, με ασύγκριτη κομψότητα. Η ποικιλία των αποχρώσεων που προσφέρει, δίνει την ελευθερία να πραγματοποιήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό σας γοητεύει.

Όποια ιδέα και να διαλέξετε, ένα είναι σίγουρο. Ότι το μπάνιο σας, είτε επενδεδυμένο πλήρως με μάρμαρο, είτε με μικρές μαρμάρινες λεπτομέρειες, θα κλέψει τις εντυπώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *